Кухня

Рецепт пирога 12 ложок

Нічого не потрібно зважувати, не потрібні мірні склянки, достатньо однієї столової ложки. Пиріг виходить дуже ніжним, м’яким повітряним. Буду рада, якщо рецепт вам доведеться по душі).

Спосіб приготування:

У мисці з’єднуємо курячі яйця, цукор, щіпку солі.

Збиваємо все міксером близько 2-3 хвилин до стану пишної світлої маси.

Додаємо олію, молоко, цедру і сік половини лимона. Все перемішуємо.

У тісто просіваємо 12 столових ложок борошна, 1 пакетик розпушувача, акуратно перемішуємо лопаткою до однорідної маси.

Виходить однорідне, не дуже густе тісто.

Форму для випічки застеляємо пергаментом з силіконовим покриттям. Випікаємо в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів до золотистого кольору (приблизно 25-30 хвилин). Діаметр мій форми 20 див.

Після випічки даємо охолонути у формі 10 хвилин.

Готовий пиріг за бажанням можна покрити лимонної помадкою або посипати цукровою пудрою.

Пиріг виходить дуже м’який, ніжний, повітряний, з лимонним ароматом.

Інгредієнти:

  • яйце-3 шт.,
  • цукор-12 ст. л.,
  • молоко-12 ст. л.,
  • соняшникова олія-12 ст. л.,
  • борошно-12 ст. л.,
  • сіль-щіпка,
  • розпушувач-1 упаковка (7 г),
  • цедра і сік половини лимона

Приємного апетиту!

Related posts

Leave a Comment